Jak vypadal kulatý stůl pro projekťáky

Nakopla nás výtka od jednoho klienta, který je projektovým manažerem, že neustále děláme akce pro personalisty, ale pro projekťáky jen semináře a konzultace, ale žádné setkávání apod.
Tak jsme se hluboce zamysleli, uznali tento podnět a připravili kulatý stůl. Jenže ten se nám časem trochu rozrostl a tak to byla taková skoro minikonference. Podívejte se nyní společně s námi jak vypadala. 🙂

Dorazilo asi 30 projekťáků z 16 společností a debatilo se. Akce byla celodenní (i s občerstvením :-)) a řešila se tři základní témata:

  • Jak prosazovat cíle projektů
  • Nejčastější chyby v projektovém řízení a jak na ně
  • Techniky projektového řízení

Aby si účastníci i trochu odborně odpočinuli mezi diskusemi, měli jsme na začátku každého tématu půlhodinový panel s hosty, kdy se jich moderátor ptal na jejich zkušenosti v dané oblasti. Byla to rozmanitá směska projekťáků z různých oblastí a to diskusi velmi oživilo. Mezi hosty dorazili:

  • Marta Pilařová z Provozu Hlubina (řekla o sobě, že je pankáč :-))
  • Petra Crhak z Tieta (nebála se otevřít i ožehavá témata)
  • Zdeněk Solnický z Projektově.cz (přiznal se, že také využívají vlastní SW, takže kovářova kobyla nechodí bosa)
  • Míra Vlach, který je na volné noze (zrovna chystal pidiprojekt na křest knihy)
  • Michal Sládek z MAS Frýdlansko-Beskydy (vede marketingové projekty a zaujal stínovými projekty pro zaměstnance)

Po panelové diskusi vždy následoval kulatý stůl na dané téma. Vlastně to byly tři kulaté stoly, protože k jednomu bychom se nevešli 🙂 A vlastně to ani nebyly kulaté stoly, protože jsme stoly neměli a seděli jsme v kruhu na židlích 🙂 Každý stůl vedl jiný facilitátor (Táňa Bujnochová, Tomáš Jirkal a Jana Trdá) a snažili jsme se účastníky točit tak, aby se pokaždé potkali s někým jiným. A aby to nebylo jen plkání, končili jsme buď akčními kroky nebo návrhy, co s danou situací dělat. Po každém kulatém stole následovalo sdílení facilitátorů mezi ostatní tak, abychom se dozvěděli to nejzásadnější, co kolegové u ostatních stolů vyřešili. Kromě toho, že každý z facilitátorů tvrdil, že měl nejlepší skupinu, tak vypadly i hodně zajímavé věci. A třeba i, že se přihlásil jeden neprojekťák, který byl vyslán na výzvědy, aby zjistil, jak projekťáci uvažují 🙂

Jen pro zajímavost několik perliček:

  • nejhorší je, když vedení zadá projekt a pak do toho hodí vidle 🙂
  • v nejhorším přesčasy až na 25 hodin denně 🙂
  • když je silný odpor klíčových osob, tak na ně sehnat nějaký kompromitující materiál nebo udělat palácový převrat 🙂

A naprosto úžasná shoda byla u technik projektového řízení, kdy jako jedna z nejúčinnějších, byť ne mnoho používaných, vyšla technika ZDRAVÝ SELSKÝ ROZUM 🙂 Těšíme se zase na příští akci!

Erudio Patria